Wat is het gevaar van overmatige consumptie van suiker?

Factoren die het metabolisme vertragen

Het idee dat voeding de enige factor bij afslanken is, is een beperkte kijk op de zaak. 

Het is een feit dat voeding belangrijk is.

Voeding zou de brandstof van het lichaam kunnen worden genoemd. 

Op deze manier bekeken is voeding voor het lichaam wat benzine voor een auto is. 

Het metabolisme is als de motor van het lichaam.

Het zet voeding om in energie en beweging

Problemen met een “traag metabolisme” zijn net als problemen met de motor van de auto die niet volledig verholpen kunnen worden door de brandstof te verbeteren. 

Om het probleem van een “traag metabolisme” te verhelpen, moet je de motor, oftewel het metabolisme, begrijpen. 

Voeding is een belangrijke factor, maar er zijn ook andere factoren die het metabolisme vertragen

Er zijn diverse factoren die het metabolisme vertragen; als ze tegelijk voorkomen, dragen ze eraan bij dat iemand last begint te krijgen van een “traag metabolisme”. 

Een “traag metabolisme” hoeft geen levenslange straf te zijn.

Je metabolisme kan voor het grootste deel worden hersteld als je de dingen laat die je metabolisme vertragen en die dingen gaat doen die het metabolisme versnellen.

Het hebben van een levendig of optimaal werkend metabolisme staat ook garant voor een goede gezondheid.

Suiker en geraffineerde koolhydraten

De epidemie van gewichtsproblemen en obesitas wordt veroorzaakt door diverse factoren die het metabolisme vertragen. 

Misschien is de meest duidelijke van al deze factoren het overmatige gebruik van suiker en andere geraffineerde koolhydraten

Ik moet hierbij zeggen dat koolhydraten noodzakelijk zijn.

Er bestaan verschillende kwaliteiten: natuurlijke koolhydraten en geraffineerde koolhydraten

Natuurlijke koolhydraten zijn koolhydraten in hun natuurlijke vorm en geraffineerde koolhydraten zijn industrieel bewerkte koolhydraten

Als koolhydraten industrieel bewerkt zijn verliezen ze een groot deel van hun natuurlijke waarde (waaronder vitaminen en mineralen). 

Geraffineerde koolhydraten worden moeiteloos in glucose omgezet, wat tot een teveel aan lichaamsvet leidt.

Merk hierbij op dat meer dan 85% van de diabetici te zwaar is.

Diabetici hebben diabetes omdat hun glucosewaarde te hoog is en aangezien hoge glucosewaarden in lichaamsvet resulteren, is meer dan 85% van de diabetici te zwaar

Het is daarom voor iedereen verstandig om de consumptie van suiker en geraffineerde koolhydraten te minimaliseren.

Vond je deze post leuk? Deel hem!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte

De kracht van uw metabolisme

Er zijn mensen die veel eten en toch niet dik worden. Aan de andere kant zijn er mensen die ‘altijd op een dieet zijn’ en lijken aan te komen door ‘alleen maar naar eten te kijken’. Traditionele diëten zoals het tellen van caloriën of het vermijden van vet, werken vaak niet omdat de persoon lijdt aan een traag metabolisme.

Daarentegen, wanneer het metabolisme verbetert, zal de persoon met overgewicht wel kunnen afvallen terwijl hij alles kan eten en geen honger hoeft te lijden. De resultaten bij meer dan 60.000 mensen heeft bevestigd dat een verbetering van het metabolisme de enige werkzame oplossing is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte