Natuurlijke remedies voor een Candida infectie

Natuurlijke Remedies

Candida albicans is een gist-achtige schimmel die in het menselijk lichaam voorkomt en meestal geen problemen veroorzaakt.

Echter, wanneer deze schimmel overmatig groeit kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals vaginale candidiasis, mond-, darm- en urineweginfecties.

Gelukkig zijn er natuurlijke remedies die kunnen helpen om de candida albicans te verwijderen uit het lichaam.

Black Walnut, Pau d’arco en Oregano olie zijn drie effectieve middelen om deze schimmel te bestrijden.

Black Walnut 

Black Walnut bevat natuurlijke antimicrobiële en schimmel-dodende eigenschappen die helpen bij het bestrijden van de candida albicans.
Het kan worden ingenomen in de vorm van capsules, tinctuur of in poedervorm toegevoegd aan voedsel of dranken. 

Antimicrobiële eigenschappen

De antimicrobiële eigenschappen van Black Walnut zijn te wijten aan de aanwezigheid van bepaalde verbindingen, zoals juglone en tannines.
Juglone is een natuurlijk antibioticum dat de groei van bacteriën remt en ook schadelijk kan zijn voor schimmels.

Tannines zijn natuurlijke verbindingen die de groei van micro-organismen remmen door hun vermogen om eiwitten te coaguleren.

Schimmeldodende eigenschappen

Daarnaast heeft Black Walnut ook schimmeldodende eigenschappen, wat betekent dat het de groei en verspreiding van schimmels kan remmen of zelfs kan doden. 

Dit is vooral belangrijk bij de behandeling van Candida albicans-infecties, omdat deze schimmel een veel voorkomende oorzaak is van vaginale en mondholte-infecties bij mensen.

Pau d’arco

Pau d’arco is een kruid dat afkomstig is uit Zuid-Amerika en bevat schimmeldodende en antivirale eigenschappen. Het kan worden gebruikt in de vorm van thee of in supplementen. 

Lapachol

Het actieve ingrediënt in pau d’arco is lapachol, een stof die schimmels en virussen kan doden. Studies hebben aangetoond dat pau d’arco effectief is tegen verschillende soorten schimmels en virussen, waaronder Candida albicans en het herpes simplex-virus.

 

Immuunsysteem versterken

Pau d’arco kan op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder in de vorm van thee of supplementen. 

Pau d’arco thee wordt gemaakt door de schors van de pau d’arco boom te koken in water. Het wordt vaak gedronken om infecties te behandelen en het immuunsysteem te versterken.

Oregano olie

Oregano olie bevat natuurlijke schimmeldodende eigenschappen en kan worden gebruikt als topische behandeling op de huid of in de vorm van supplementen. 

Schimmelinfecties

Oregano-olie wordt al eeuwen-lang gebruikt vanwege zijn vele gezondheids-voordelen. Een van de meest opvallende eigenschappen van deze olie is het vermogen om schimmelinfecties te bestrijden. 

Dit komt door de aanwezigheid van natuurlijke schimmeldodende verbindingen zoals carvacrol en thymol.

 

Op de huid

Wanneer oregano-olie lokaal op de huid wordt aangebracht, kan het helpen bij de behandeling van schimmelinfecties zoals ringworm, voetschimmel en candida. Het kan ook worden gebruikt als een natuurlijke behandeling voor acne vanwege zijn antibacteriële eigenschappen.

 

Antivirale eigenschappen

Naast het aanbrengen van oregano-olie op de huid, kan het ook worden ingenomen als supplement. 

Dit kan helpen bij de behandeling van  schimmelinfecties in het spijsverterings-kanaal, zoals candida overgroei. 

Het kan ook helpen bij de behandeling van virale infecties zoals verkoudheid en griep vanwege de antivirale eigenschappen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van candida albicans uit het lichaam een proces is en dat het gebruik van deze natuurlijke remedies moet worden gecom-bineerd met een gezonde levensstijl en dieet om het beste resultaat te bereiken.

Lees voor meer info over de remedies tegen een candida infectie het gratis E-boek over de Candida Schimmel. Zie hieronder!

Vond je deze post leuk? Deel hem!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte

De kracht van uw metabolisme

Er zijn mensen die veel eten en toch niet dik worden. Aan de andere kant zijn er mensen die ‘altijd op een dieet zijn’ en lijken aan te komen door ‘alleen maar naar eten te kijken’. Traditionele diëten zoals het tellen van caloriën of het vermijden van vet, werken vaak niet omdat de persoon lijdt aan een traag metabolisme.

Daarentegen, wanneer het metabolisme verbetert, zal de persoon met overgewicht wel kunnen afvallen terwijl hij alles kan eten en geen honger hoeft te lijden. De resultaten bij meer dan 60.000 mensen heeft bevestigd dat een verbetering van het metabolisme de enige werkzame oplossing is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte