Factoren die het metabolisme vertragen
Het idee dat voeding de enige factor bij afslanken is, is een beperkte kijk op de zaak.
Het is een feit dat voeding belangrijk is.
Voeding zou de brandstof van het lichaam kunnen worden genoemd.
Op deze manier bekeken is voeding voor het lichaam wat benzine voor een auto is.
Het metabolisme is als de motor van het lichaam.
Het zet voeding om in energie en beweging.
Problemen met een “traag metabolisme” zijn net als problemen met de motor van de auto die niet volledig verholpen kunnen worden door de brandstof te verbeteren.
Om het probleem van een “traag metabolisme” te verhelpen, moet je de motor, oftewel het metabolisme, begrijpen.
Voeding is een belangrijke factor, maar er zijn ook andere factoren die het metabolisme vertragen.
Er zijn diverse factoren die het metabolisme vertragen; als ze tegelijk voorkomen, dragen ze eraan bij dat iemand last begint te krijgen van een “traag metabolisme”.
Een “traag metabolisme” hoeft geen levenslange straf te zijn.
Je metabolisme kan voor het grootste deel worden hersteld als je de dingen laat die je metabolisme vertragen en die dingen gaat doen die het metabolisme versnellen.
Het hebben van een levendig of optimaal werkend metabolisme staat ook garant voor een goede gezondheid.
Suiker en geraffineerde koolhydraten
De epidemie van gewichtsproblemen en obesitas wordt veroorzaakt door diverse factoren die het metabolisme vertragen.
Misschien is de meest duidelijke van al deze factoren het overmatige gebruik van suiker en andere geraffineerde koolhydraten.
Ik moet hierbij zeggen dat koolhydraten noodzakelijk zijn.
Er bestaan verschillende kwaliteiten: natuurlijke koolhydraten en geraffineerde koolhydraten.
Natuurlijke koolhydraten zijn koolhydraten in hun natuurlijke vorm en geraffineerde koolhydraten zijn industrieel bewerkte koolhydraten.
Als koolhydraten industrieel bewerkt zijn verliezen ze een groot deel van hun natuurlijke waarde (waaronder vitaminen en mineralen).
Geraffineerde koolhydraten worden moeiteloos in glucose omgezet, wat tot een teveel aan lichaamsvet leidt.
Merk hierbij op dat meer dan 85% van de diabetici te zwaar is.
Diabetici hebben diabetes omdat hun glucosewaarde te hoog is en aangezien hoge glucosewaarden in lichaamsvet resulteren, is meer dan 85% van de diabetici te zwaar.
Het is daarom voor iedereen verstandig om de consumptie van suiker en geraffineerde koolhydraten te minimaliseren.